Klimaatsystemen - Klimaatthermostaat

Werking van de Spider Base klimaatthermostaat

Uw warmtepomp wordt standaard geleverd met een Spider Base klimaatthermostaat, die in uw woning wordt gemonteerd. De thermostaat beschikt over een specifieke regeling, die zorgt dat de warmtepomp zo optimaal mogelijk presteert. Het is niet mogelijk om een andere thermostaat toe te passen.

Temperatuur instellen

Uw gewenste ruimtetemperatuur is instelbaar tussen de 18 en 24°C. U kunt de temperatuur wijzigen door de + en - in te drukken op de klimaatthermostaat. Indien de gemeten temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur verschijnt er een vlam-symbool in het scherm, als teken dat de thermostaat in de warmtevraagmodus staat. Indien de gemeten temperatuur hoger is dan de ingestelde temperatuur zal er een sneeuwvlok-symbool verschijnen, als teken dat de thermostaat in koelmodus staat. De koelmodus zal pas in werking treden als er 24 uur lang geen verwarmingsvraag is geweest. Dit om energievernietiging te voorkomen. Wij adviseren u om de temperatuur zo min mogelijk te wijzigen; de warmtepomp werkt het best als de temperatuurinstelling constant blijft.

Ventilatie instellen

Het ventilatiesysteem beschikt over drie standen – de laagstand, middenstand en hoogstand, evenals een timer-functie. In de tabel op de pagina ‘Ventilatie’ (link toevoegen) wordt uitgelegd wanneer u welke stand het best kunt toepassen. Met de knoppen 1, 2 en 3 en met behulp van de zandloper kunt u de ventilatiestand handmatig wijzigen.

Rechts onderin het scherm wordt de gemeten luchtkwaliteit in de woning weergegeven, middels een huisje met daarnaast een vinkje, uitroepteken of kruisje. Bij een vinkje is de gemeten luchtkwaliteit goed, bij een uitroepteken redelijk en bij een kruisje matig. Ventileer in de laatste twee gevallen handmatig extra bij.

Aandachtspunt van de Spider Base klimaatthermostaat

Wanneer de thermostaat omschakelt van verwarmen naar koelen, geeft de temperatuurinstelling 1 graad hoger aan. Bij het terugschakelen naar verwarmen wordt de temperatuurinstelling weer 1 graad lager. Dit is normaal en het is dan ook belangrijk dat u de ingestelde temperatuur niet wijzigt. De warmtepomp zal automatisch zorgen dat de temperatuur constant blijft.